A Hertha kirúgta Petry Zsoltot

futball
2021 április 06., 11:46

A magyar kapusedzőt a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondottak miatt a Hertha BSC vezetése azonnali hatállyal felmentette a munkájából.

link Forrás

Közleményükben azt írják, hogy a csapat aláírta a Sokszínűség Chartáját, elkötelezettek a tolerancia mellett és fontosak nekik ezek az értékek. Márpedig ezeket az értékeket „nem találták meg Petry nyilatkozatában”, amelyeket az ő munkatársukként tett. Az interjút pedig nem látták a megjelenés előtt, arról nem egyeztetett velük a magyar tréner.

Petry a hétfői interjúban azt mondta, Gulácsi jobban tenné, ha a focival foglalkozna, majd kifejtette, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt, a bevándorláspolitika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása és azt, hogy fáj neki, hogy rasszistának tartják azokatt, akik azt mondják, „rettentő sok bűnöző lepte el Európát.”

Estére már egy közleményben magyarázkodott arról, hogy tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét és azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.

Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője
photo_camera Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője Fotó: herthabsc.de

Erre a közleményre is utal Carsten Schmidt, a csapat vezérigazgatója. Szerinte azután, hogy megismerték a fordítások hibáit és meggyőződtek arról, hogy Petry néhány nyilatkozata kihagyásra került az interjúban anélkül, hogy ezt jelezték volna felé,

végül azt állapították meg, hogy „összességében nem felel meg az interjú a Hertha BSC értékeinek.” Petry Zsolt is megszólal a klub által közzétett, a saját kirúgásáról szóló nyilatkozatban. „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól, akik nálunk keresnek menedéket és akiket megsértettem. Nagyon szerettem dolgozni a Hertha BSC-nél, és tisztelem ezt a döntést. Kívánok mindenkinek sikert a jövőben a Hertha BSC-nél” - írja.