Átlépte a hárommilliót a koronavírus áldozatainak száma a világon

járvány
2021 április 06., 10:28

A Reuters nyilvántartása szerint a covid-fertőzések újabb fellendülésével, amely Magyarországon a járvány harmadik hullámát hozta el, az áldozatok száma világszerte átlépte a hárommilliós határt.

Magyarország és Csehország mellett most Brazíliában és Indiában aggasztó az esetszám emelkedése. Mindez a hírügynökség szerint a korábbinál sokkal fertőzőbb brit és dél-afrikai vírusvariánsnak köszönhető és annak, hogy az emberek belefáradtak a karanténba.

Ugyancsak a Reuters adatai szerint több mint egy évig tartott, amíg a halálesetek száma átlépte a kétmilliót. Míg az újabb egymillió áldozat mindössze három hónap alatt vesztette életét a fertőzés miatt.

Márciusban ezer kereszttel emlékeztek a prágai Óváros téren a koronavírus cseh áldozataira
photo_camera Ezernyi kereszttel emlékeztek a prágai Óváros téren a cseh elhunytakra 2021 márciusában. Fotó: Michal Cizek/AFP

Most Brazíliában halnak meg a legtöbben egy nap. Április 5-én csaknem 2700-an haltak meg a dél-amerikai országban. Indiában pedig átlépte a százezret a napi új fertőzések száma. Ez eddig csak az Egyesült Államokban történt meg.

A kontinensek közül összesítve Európában haltak meg a legtöbben. 51 országában csaknem 1,1 millió ember vesztette életét a járvány miatt. A legtöbb haláleset egy országban az Egyesült Államokra jutott. Ott 555 ezer ember halt meg, 19 százaléka az összes covidhoz köthető halálozásnak, ugyanakkor itt az egyik legmagasabb az átoltottság.

Legalább 370 millió ember kapta meg máig a Covid-19 elleni vakcinát világszerte, ez a populáció 4,75 százaléka.

A legfrissebb magyar adatokat itt találja.