Kate Winslet szerint Hollywoodban még mindig tönkreteheti egy színész karrierjét, ha kiderül róla, hogy meleg

homofóbia
2021 április 06., 14:27

Kate Winslet új, Ammonite című filmjében Mary Anning 19. században élt paleontológust alakítja, aki állítólag leszbikus volt. A film kapcsán beszélt a Sunday Timesnak arról, hogy Hollywoodban az LMBT közösséghez tartozó színészek közül még mindig sokan eltitkolják a szexualitásukat attól való félelmükben, hogy ha kitudódna, nem kapnának többé heteroszexuális szerepeket.

Kate Winslet
photo_camera Kate Winslet Fotó: C FLANIGAN/Getty Images via AFP

Az angol színésznő elmondta, hogy „legalább négy színészt” ismer, akik azért nem bújnak elő, mert úgy gondolják, az tönkretenné a karrierjüket, és ezt fájdalmasnak nevezte. A színésznő kemény hangon beszélt a filmipar befolyásos szereplői részéről tapasztalt ítélkezésről, megkülönböztetésről ás homofóbiáról, és hozzátette, hogy az LMBT közösségnek is szüksége lenne egy a #MeToo-hoz hasonló mozgalomra.

„Megszámolni sem tudom, hány olyan fiatal színészről tudok - néhányan jól ismertek, mások feltörekvők -, akik rettegnek attól, hogy kiderül a szexuális irányultságuk, és ez akadálya lesz annak, hogy heteroszexuális szerepeket kapjanak” - nyilatkozta Winslet.

Beszámolt arról is, hogy egy nagyon híres színészt nemrég arra utasított az ügynöke, hogy tartsa titokban, kihez vonzódik: „Azt mondta az illetőnek az ügynök: »Úgy tudom, biszexuális vagy - de ezt nem hoznám nyilvánosságra«” - mesélte Winslet.