Megszegte a kijárási tilalmat, emiatt 300 guggolásra kényszerítették, amibe belehalt a Fülöp-szigeteki férfi

külföld
2021 április 06., 04:57

A 28 éves Darren Manaog Peñaredondót a helyi polgárőrök kapták el, miközben vizet akart vásárolni a kijárási tilalom kezdete után General Trias városában. Cavite tartományban este 6 után a koronavírus-járvány miatt nem lehet az utcán tartózkodni.

A férfi élettársa azt állítja, vele együtt más szabályszegőket is guggoltattak büntetésből. Először 100 guggolást kértek tőlük, de ha nem egyszerre, szinkronban csinálták, újrakezdették velük, így jutottak el végül a 300 guggolásig.

A férfi másnap reggel nyolcra ért haza, alig tudott járni segítség nélkül, majd órákkal később görcsrohamot kapott, és megállt a szíve. Megpróbálták újraéleszteni, egy rövid időre sikerült is, de végül meghalt.

photo_camera Fülöp-szigeteki rendőrök a maszkviselési szabályok megszegéséért fognak el embereket Antipolo városában 2021. április 1-jén Fotó: RYAN EDUARD BENAID/NurPhoto via AFP

A város rendőrfőnöke a helyi sajtónak azt nyilatkozta, nem szabtak ki senkire hasonló büntetést a kijárási korlátozások megszegése miatt, a rendőrök ilyen esetekben csak felvilágosítást adnak a szabályszegőknek.

A város polgármestere eközben Facebookon jelezte, hogy az ügyet kivizsgálják.

(Guardian)