Megszűnik a távirat

belföld
2021 április 06., 08:20

Április végétől megszűnik a Magyar Posta belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatása. A vállalat indoklása szerint az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a távirat iránti igény és számos európai ország amúgyis megszüntette már ezt a szolgáltatást.

A hírről beszámoló Magyar Nemzet egy, a távirat legszebb korszakát idéző mondatában azt írja,

a szolgáltatás kivezetése a társaság modernizálási programjához illeszkedő változás, a vállalat vezetésének célja az ügyféligényeket lefedő termék- és szolgáltatáskínálat kialakítása, figyelembe véve a gazdaságossági szempontokat.

Peja Sándorné telexgépen továbbítja a magyar dolgozók üzeneteit Moszkvába. A Posta Központi Távirda Hivatalába tömegesen érkeznek a táviratok, amelyben a magyar dolgozók az SZKP (Szovjetunió Kommunista Pártja) XXII. Kongresszusát üdvözlik. Budapest, 1961. október 19.
photo_camera Peja Sándorné telexgépen továbbítja a magyar dolgozók üzeneteit Moszkvába. A Posta Központi Távirda Hivatalába tömegesen érkeznek a táviratok, amelyben a magyar dolgozók az SZKP (Szovjetunió Kommunista Pártja) XXII. Kongresszusát üdvözlik. Budapest, 1961. október 19. Fotó: Fényes Tamás/MTI/MTVA

Míg harminc évvel ezelőtt évi nyolcmillió táviratot küldtek, mára már csak a tízezres nagyságrend jön össze egy év alatt. Aki nem akar úgy meghalni, hogy soha nem küldött táviratot, április 30-ig keressen fel egy postát. Nagyon fiatal olvasók pedig itt tudnak tájékozódni történelemből.