Az MLSZ a legtöbb szurkolót szeretné beengedni a Puskás Arénában játszott Eb-meccsekre

magyarország
2021 április 08., 17:05
comments 59

"Azt szeretnénk, hogy - amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi - a lehető legtöbb szurkoló a Puskás Arénában nézhesse az Európa-bajnoki mérkőzéseket, a biztonsági és járványügyi előírások maximális betartása mellett" - mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője az MTI-nek. Szerdáig kellett elküldeni a stadion kihasználtságról szóló terveket, az UEFA várhatóan pénteken pénteken közli, hogy a 12 rendező város stadionjában mekkora kapacitással számolnak. Sipos Jenő kijelentette:

az MLSZ a hivatalos tájékoztatásig nem hozza nyilvánosságra a saját elképzelését.

Szerinte "az MLSZ feladata most, bő két hónappal az esemény előtt, hogy tervezzen, és próbáljon átlátható helyzetet teremteni a jegyvásárlók, szurkolók számára. A részletekről a jövő héten adunk bővebb tájékoztatást."

"Az nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket, ugye?"

- posztolta a héten a Jobbik. A párt szerint furcsa dátumegyezések vannak a kormány járványügyi intézkedései és az UEFA dátumai közt. Például:

  • április hetedikén kellett leadni az európai szövetségnek, hogy mennyi szurkolót és hogyan engednének be a stadionokba a rendező városok. Ugyanekkor a magyar kormány, a járványügyi adatok által egyáltalán nem indokolt lazításokat léptetett életbe.
  • Április 19-én végső döntést hoz az UEFA, hogy hol, mennyi mérkőzést rendeznek majd Eb-n. Ugyanerre a napra időzítette a kormány az iskolák újraindítását is, annak ellenére, hogy a beoltott tanárok szervezete még védtelen lesz a vírussal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.