Spar: Több 100 millió forintos kárt okozott a szentendrei tűz

katasztrófa
2021 április 08., 12:22

Több 100 millió forintos kárt okozott a Spar Magyarországnak a szentendrei áruházuk raktárában szerdán este keletkezett tűz – közölte Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a tüzet szerdán éjjel fojtották el. A tűz az épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére is, az épület teljesen leégett. A tűz oka egyelőre ismeretlen. A dolgozók először lemondták a riasztást, mert nem észlelték a tüzet.

photo_camera Fotó: Olvasónk

A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta. A Spar tájékoztatása szerint két munkatársukat az eset miatt elővigyázatosságból este kórházba vitték, de azóta már kiengedték őket. A szentendrei áruházban 37-en dolgoztak, a Spar mindenkinek ajánlott munkát.

A társaság 588 üzletet működtetett tavaly év végén, 34 Interspar hipermarketet, 347 szupermarketet és 207 franchise üzletet. A foglalkoztatottak száma meghaladta a 14 ezret, így tavaly év végén 500 fővel többen dolgoztak a cégnél 2019-hez képest. (MTI)