Több női és színesbőrű pilótát képezne a United Airlines

külföld
2021 április 08., 04:55

A United Airlines akadémiáján 2030-ig 5000 új pilótát képeznének ki, és szeretnék, ha ennek legalább a fele nő vagy színesbőrű lenne. Közleményükben úgy fogalmaztak, azért döntöttek így, mert a pilótafülkéiknek is „tükrözniük kell a repülőgépeken utazó emberek sokféleségét”.

Amellett, hogy a bejelentést többen támogatták, akadtak olyanok is, akik szerint ebben az esetben nem kellene a bőrszínűk és a nemük alapján válogatni a jövőbeni alkalmazottak közt, mert itt csak a kvalitás számít. Will Chamberlain, a Human Events nevű amerikai konzervatív hírportál ügyvédje Twitter-bejegyzésében azt írta, „nagyon sok olyan szakma létezik, ahol indokolt a sokszínűség előtérbe helyezése, de a pilótáké nem az. Az utasok soha nem lépnek kapcsolatba és nem kommunikálnak a pilótával, ebben az esetben csak a készség számít.”

photo_camera A United Airlines két gépe landol San Francisco repterén 2019. április 24-én Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A légitársaság most több olyan szervezettel szeretne együttműködni, ahol fekete, ázsiai és női pilótákat támogatnak, illetve együttműködnének olyan egyetemekkel és főiskolákkal, ahol főleg színesbőrű fiatalok tanulnak.

(MTI/Simple Flying/Chicago Tribune)