50 éves korában meghalt DMX

GYÁSZ
2021 április 09., 17:10

Alig egy hete drogtúladagolás miatt került kórházba a New York-i rapper, DMX (Earl Simmons), a túladagolás következtében szívrohamot is kapott. Menedzsere szerint vegetatív állapotba került, gépek tartották életben. A családja végig mellette volt, halálhírét is ők jelentették ma be. 50 éves volt.

Hányattatott gyerekkora volt, anyja és annak partnerei durván bántalmazták. Gyermekotthonokban és javítóintézetben nőtt fel. 14 éves kora óta küzdött drogfüggőséggel, a mentora, Ready Ron adott először neki crackkel kevert füves cigit. Élete során többször letartóztatták, illetve börtönben is ült.

DMX egy inglewoodi fellépésen 2016. október 4-én
photo_camera DMX egy inglewoodi fellépésen 2016. október 4-én Fotó: KEVIN WINTER/Getty Images via AFP

DMX meghatározó alakja volt a '90-es, 2000-res évek hip-hopjának, rekedtes, ugatós hangja összetéveszthetetlenné tette. Hét albuma közül az első öt első helyen debütált a Billboard toplistán, és több mint 20 millió lemezt adott el. Tíz Grammy-jelölése közül kettőt meg is nyert, 2000-ben és 2001-ben is ő vitte haza a legjobb rap/hip-hop előadó díját. Akciófilmekben is játszott, például az Öld meg Rómeót! címűben Jet Livel és Aaliyahval. (Pitchfork)

link Forrás