A rendőrség már börtönbe küldené Hadházy Ákost

POLITIKA
2021 április 09., 12:47

Hadházy Ákos képviselő szerint a rendőrség már nagyon szeretné őt börtönben látni, legalábbis erre következtetett abból a levélből, amit az I. kerületi rendőr-főkapitányságról kapott. Ebben tájékoztatják a politikust, hogy tudomásuk szerint nem fizette ki a 100 ezer forintos pénzbírságot, amit a dudálós tüntetések miatt, vagyis "3 rendbeli Gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértés" miatt kiszabtak rá, és közérdekű munkával sem váltotta meg a büntetést. Ezért pedig az ügyiratát megküldték a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak, hogy

a meg nem fizetett pénzbírságot változtassa szabálysértési elzárásra. A rendőrség figyelmezteti a képviselőt arra is, hogy ha ezek után sem fizeti ki a büntetést vagy vonul önként a kijelölt büntetés-végrehajtó intézménybe, akkor körözést is adhatnak ki ellene.

link Forrás

Hadházy szerint mindez azért furcsa, mert ő még márciusban jelentkezett a szekszárdi kormányhivatal foglalkoztatási osztályán, hogy ledolgozná a büntetést.

"Jeleztem, hogy a végzettségemből kifolyólag kifejezetten alkalmas vagyok például kórházi kisegítő munkakörben, szerintem el is kél ott most a segítség" - írja a politikus a Facebookon. A rendőrség levelét kézhez kapva felhívta a hivatalt, hogy mi a helyzet, mikor dolgozhatná le a büntetést, de azt a tájékoztatást kapta, hogy ügye még folyamatban van. Erről tájékoztatta a rendőrséget is, hátha így nem kell majd leülnie a büntetést. "Mert fizetni nem fogok ezeknek egy fillért sem azért, mert a járványvédelem szempontjait teljesen betartva tiltakozást mertem hirdetni az aljas húzásaik ellen!" - zárja sorait Hadházy.