Csak Magyarország vállalt telt házat az Európa-bajnokságra

foci
2021 április 09., 16:02

Budapest célja, hogy a három budapesti csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a Puskás Aréna nézőtéri ülőhelyeinek 100 százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek - ezt írja pénteki közleményében a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Ezzel a tizenkét rendező város közül Budapest az egyetlen, ahol telt házzal mehetnek majd az EB mérkőzései. Eddig Budapesttel együtt nyolc város jelezte, hogy beenged majd nézőket a meccsekre, de még a legbátrabb Szentpétervár és Baku is csak félházzal engedi a mérkőzéseket a járvány miatt. Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25-33 százalékos nézőszámmal rendezi a meccseit, Londonban negyedéig töltik meg majd a stadionok kapacitásait, München, Róma, Bilbao és Dublin pedig még nem döntött, hogy mennyi szurkolót enged majd be a meccsekre.

link Forrás

Az MLSZ közleménye szerint a Budapestre elutazó külföldi szurkolók az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív COVID-teszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal léphetnek be az országba.