Péntek este földrengés volt Erdélyben

4,4-es erősségű földrengést mértek Vráncsa megyében, Kézdivásárhely és Foksány között, péntek este 20:36-kor. Többen megijedtek vagy utcára mentek lakásaikból, de károkról, esetleges áldozatokról nem érkezett hír, írja az Időkép.

Volcanodiscovery beszámolója szerint a rengés epicentruma Foksánytól 42 kilométerre északnyugatra, 66 kilométeres mélységben volt. Az eseményről elsőként a Német Földtudományi Kutatóintézet küldött jelentést, majd a román Nemzeti Földfizikai Intézet (NIEP) adott ki közleményt, amelyben 4,5-ös erősségűként tüntették fel a rengést. Az Európa-Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) beszámolójában viszont már 4,8-as erősséget említ.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.