Technikai hiba okozta a magyar politikusok posztjainak visszavágását a Facebookon

Rövid vizsgálódás után kiderült, hogy egyszerű átmeneti technikai hiba okozhatta azt, hogy több hazai politikus posztja jelentősen kevesebb embert ért el tegnap - írja a hvg.hu.

Így ez a probléma lett a magyar közélet egyik legrövidebb idő alatt megoldott ügye, ami ráadásul nagykoalíciót hozott össze. A posztok korlátozása miatt egyaránt felemelte a hangját Fekete-Győr András, Dömötör Csaba, Karácsony Gergely, Hollik István és Jámbor András is. 

„A hiba több országban is hasonló jelenséget okozott, de azt még az éjjel elhárították” - mondta a Facebook szóvivője a hvg-nek. A közösségi oldal amúgy egy ideje azzal kísérletezik, hogy lecsavarja a politikai tartalmakat, hogy más témák kapjanak nagyobb hangsúlyt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó