A szülők kétharmada nem tartja biztonságosnak az iskolák újranyitását

A szülők többsége nem tartja biztonságosnak az iskolák április 19-i újranyitását, derült ki a Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért közösség felméréséből. Az április 6. és 9. között végzett online felmérést 85181-en töltötték ki. 

A válaszadók 76,3 százaléka nem tartja biztonságosnak az intézmények újranyitását, szemben a 23,7 százalékkal, akik szerint biztonságos.

Arra a kérdésre, hogy visszaengedi-e gyermekét az iskolába április 19-én, a szülők

  • 29,4 százalék válaszolta azt, hogy bizonytalan benne, 
  • 33,5 százalék viszont nem akarja visszaengedni, 
  • és mindössze 34,7 százalék jelentette ki, hogy biztosan visszaengedi. 

Meglepő eredményre jutott a közvélemény-kutatás azon része, ami arra kérdezett rá, hogy mennyien vennének igénybe intézményi felügyeletet gyermeküknek. 

A válaszadó szülők alig 8,9 százaléka élne a lehetőséggel. Tehát nem igaz az az iskolanyitás melletti kormányzati érv, hogy a szülők gazdasági okok miatt küldenék iskolába a gyerekeket. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.