Az SZFE új rektorhelyettese és Orbán videósa is állami támogatásból forgathat

Négy kategóriában 42 filmtervnek adott gyártási támogatást, összesen 502,8 millió forint értékben a  Nemzeti Filmintézet. A tévés és streaming bemutatásra készülő alkotások támogatására kiírt pályázat második fordulójában 7 kisjátékfilmet, 15 ismeretterjesztő filmet, 9 animációs alkotást és 11 dokumentumfilmet ítéltek támogatásra érdemesnek. A nyertesek listáján szerepel többek közt

  • a milliárdokkal kitömött Előretolt Helyőrség vezetője, Orbán János Dénes. A március 15-én Herczeg Ferenc irodalmi díjjal is jutalmazott költő a "Brassai Sámuel, az unitárius polihisztor" című dokumentumfilmet rendezheti. 
  • Támogatást nyert a "Menekülés haza" munkacímű tervére Baska Barbara, Orbán Viktor korábbi videósa is.
  • Az SZFE új rektorhelyettese, Novák Emil "Cédrusok" című dokumentumfilm-terve is nyert. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.