Bentlakásos továbbképzésre viszik Joe Biden harapós németjuhászát

ÁLLAT
2021 április 12., 14:31

Bentlakásos továbbképzésre viszik az Egyesült Államokban az amerikai elnöki házaspár Major nevű kutyáját, ami kétszer is rátámadt a Fehéz Ház biztonsági személyzetére.

A két németjuhász közül a fiatalabb kap többhetes pótlólagos kiképzést egy Washington környéki kutyaiskolában, hogy jobban tudjon alkalmazkodni a fehér házi élethez – közölte Michael LaRosa, Jill Biden first lady szóvivője.

Majort sétáltatja egy segéd a Fehér Ház gyepén 2021. március 29-én.
photo_camera Majort sétáltatja egy segéd a Fehér Ház gyepén 2021. március 29-én. Fotó: Jim Watson/AFP

A kutya március elején támadott meg egy biztonsági őrt, csak horzsolást okozva neki, de március végén már „kisebb sérülést” okozott a biztonsági személyzet egy másik tagjának. A szóvivő szerint „a kutya nem is annyira megharapta, mint inkább megcsípte” az illetőt. De a második eset súlyát növeli, hogy időközben Major már kisebb pótkiképzést kapott a Biden család delaware-i otthonában, ahova az első incidens után egy időre visszavitték a kutyákat.

Bidenék két németjuhásza közül a 13 éves Champ régóta él a családdal, Majort 2018-ban hozták el egy delaware-i menhelyről. A 3 éves Major a Fehér Ház első kutyája, amit menhelyről fogadtak örökbe.

Joe Biden és felesége korábban egy interjúban arról beszélt, hogy Champ és Major is jó kutya, mindkettőt nevelték attól kezdve, hogy hozzájuk kerültek. Biden elmondta, hogy Champ komoly kiképzést kapott, és Major is ismeri a felesége legfontosabb szabályát: nem szabad felugrani a bútorokra. (MTI)