Bosznia-Hercegovinában megvertek a rendőrök egy férfit, mert megszegte a kijárási tilalmat

A bosznia-hercegovinai Mostar városában két rendőr bántalmazott egy férfit, aki saját bevallása szerint semmi mást nem tett, csak megszegte az érvényben lévő kijárási tilalmat, írja a Szabad Magyar Szó.

A férfit saját lakásának bejáratánál verték és rugdosták a rendőrök, akik aztán bevitték őt a helyi rendőrállomásra, és feljelentést tettek ellene a járványügyi szabályok megszegése miatt. Az esetről egy biztonsági kamera készített felvételeket.

Miután elengedték, a férfi rosszul lett, és kórházba kellett szállítani. A bosznia-hecegovinai rendőrség egyelőre nem kommentálta az esetet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.