Hosszan nyilatkozott ma reggel az ATV-ben egy férfi az állára csúszott szemellenzőben, szabadon hagyott arccal, találd ki a foglalkozását!


Ünneppé tudott varázsolni az ATV egy sima reggeli interjút azzal, hogy Nékám Kristóf allergológus-immunológus már eleve úgy kezdett válaszolgatni a műsorvezető Szöllősi Györgyi kérdéseire, hogy kilógott az orra a maszk alól, 

ami ezután fokozatosan ,

ám megállíthatatlanul csúszott lefelé

egészen az álláig, ahol a nyaka megállította.

Vagyis az alól a maszkként használt valami alól, ami sokkal inkább a repülőutakon használt alvássegítő szemellenzőre hasonlított. A Tárgy nemcsak a képernyőn keresztül nem tűnt arcmaszknak: egy szemtanú is azt mondta a 444-nek, hogy szerinte “tutira nem maszk volt.”

A Mester kétszer is megigazította ugyan, 

de mindkétszer perceken át beszélt úgy előtte, hogy az ebben a formában teljesen felesleges tárgy az állán fityegett. De az orrát igazgatás után sem fedte egyszer sem. Az egészet különösen bizarra tette, hogy Nékám Kristóf mindeközben abszolúte értelmesen beszélt fontos dolgokról a járvánnyal kapcsolatban, de végig nem lehetett másra figyelni, mint a csupasz arccal a vírus veszélyeire figyelmeztető szakemberre a bizarr izével az állán.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.