Karácsony üzent a kormánynak: ha nincs diákváros, nem lesz atlétikai világbajnokság sem

"Hiába mondja azt a kormány, hogy meg akarja építeni a Diákvárost, ha valójában a kínai egyetem kiszorítja azt a mérete miatt," mondta a főpolgármester a Nagyvásártelepre tervezett Fudan kampuszról az RTL Klub Híradójának. Karácsony Gergely kijelentette:

ha nincs Diákváros, akkor élesen felmerül a kérdés, hogy van-e atlétikai világbajnokság.

Nem szeretnék, de ha kell, akkor egyszerűen meg tudnák akadályozni a kormánynak fontos világverseny megrendezését. 

A főpolgármester jelezte, hogy minden lehetséges eszközzel megpróbálják blokkolni a Fudan kampusz építését. A kormány nem reagált Karácsony fenyegetésére, az RTL Klub Híradójának küldött válaszban mindössze megismételték Gulyás Gergely múlt heti mondatát, ami szerint az elitegyetem érkezése még indokoltabbá teszi a Diákváros megépítését.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.