Két hétre lezárnak egy tallinni utcát, mert átvonulnak a békák

Békák ezreinek vándorlási útvonala keresztezi az észt főváros, Tallinn egyik utcáját, amit most két hétre lezártak a forgalom elől. Tömegközlekedési eszközök továbbra is behajthatnak, de a korlátozás nélkül rengeteg állat pusztulna el szaporodási helye felé igyekezve. 

Ez megszokott tavaszi jelenség a városlakók számára, az észt közmédia honlapja szerint az utóbbi években sok önkéntes segítette is a békákat a biztonságos átkelésben. A járvány miatt azonban most nem szervezhetnek ilyen programot. 

Két salgótarjáni illetőségű varangyFotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.