Negyedmillió középiskolást teszteltek le az újranyitás első napján Görögországban

Tömeges tesztelés kíséri a nyitást Görögországban: csak hétfőn 380 ezer ingyenes tesztet osztottak ki. Elsőként a középiskolák utolsó három évfolyamában tanuló 250 ezer diákot, valamint tanáraikat és az iskolai alkalmazottakat tesztelték. Közülük 613-an produkáltak pozitív mintát. Az érintett évfolyamok öt hónap távoktatás után most hétfőn tértek vissza az intézményekbe. 

A következő hetekben további 10 millió koronavírustesztet fognak ingyenesen kiosztani,

jelentette be Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök. A teszteket azoknak adják, akik sok emberrel találkoznak, többek között bolti eladóknak, kézbesítőknek, buszvezetőknek. Mindannyiuknak hetente kétszer kell tesztelniük. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.