Trópusi ciklon pusztított Ausztrália nyugati partján

A ciklon hétfőre virradóra érte el Ausztrália nyugati partját, a vihar miatt több mint 15 ezer otthon maradt áram nélkül, és sok ház megrongálódott.

A vihar a legsúlyosabban Kalbarri városát sújtotta, az épületek 30 százaléka szenvedett komoly károkat. Scott Morrison miniszterelnök a Facebook-oldalán „nagyon súlyosnak” írta le a nyugat-ausztráliai helyzetet.

Az ausztráliai meteorológiai intézet közlése szerint Nyugat-Ausztráliának olyan részére csapott le a Seroja nevű ciklon, amely csak ritkán tapasztal ilyen időjárási jelenséget, emiatt a házakat sem építik olyan szilárdra, mint a kíméletlen viharoktól gyakrabban megtépázott területeken. (MTI/Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.