A kormány szerint felépül a Diákváros, a Fudan Egyetemmel együtt

„A Diákváros fontos kormányzati terv, fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett” - reagált a Miniszterelnökség az atv.hu kérdéseire. Az atv.hu azután kérte a Gulyás Gergely vezette kormányszerv reakcióját, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kilátásba helyezte, lemondja a 2023-as budapesti atlétikai vébét, ha nem épül meg a Diákváros.

A Miniszterelnökség azt írta:

„Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük. A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy Főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal.”

A kormány természetesen most sem Karácsony tényleges problémájára válaszolt. Karácsonynak ugyanis azzal van baja, hogy a Diákváros eredeti tervei szerint a terület megfizethető lakhatást biztosítana magyar diákoknak, viszont az utóbbi napokban kiderült, a kormány a kínai Fudan Egyetem Budapestre költöző kampuszát építené meg a Diákváros helyén. Karácsony többször is érdeklődött erről a kormánynál, Gulyásék mostani válaszából viszont úgy tűnik, hogy a kormány szerint a Fudan Egyetem is a Diákváros része lenne.

Sőt, egy korábbi sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely azt mondta, éppen a Fudan Egyetem ad majd értelmet a Diákvárosnak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.