Cseles képpel jelzi a kormány, milyen jólesik a vakcina az embernek

A 444 hasábjain a kormánypropagandáról jellemzően kritikus dolgokat olvashatnak az olvasók, de azt mindenki érzi és tudja, hogy olyan nem nagyon van, hogy valami mindig rossz legyen. Így van ez a kormánypropagandával is. 

Most például olyat alkottak, amit őszintén megtapsolok: egyetlen, képaláírás nélküli, a Facebookra kiposztolt képpel többet tettek azért, hogy a magyarság eddig nem feliratkozó kétharmada jó bulinak tartsa az oltást, mint ezer szöveges-mémes kampány. Íme, ennyire jól esik:

Illusztráció: Vasvári Tamás/MTI/MTVA


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.