Ömlenek az állami milliárdok a vadászati kiállítás és az eucharisztikus kongresszus szervezésére

Az eucharisztikus kongresszus, a nemzetközi vadászati kiállítás és a Planet Budapest 2021 megszervezéséhez kapcsolódó feladatokra több mint tízmilliárd forint értékben kötött szerződéseket a kormány az utóbbi hónapokban - írja néhány birtokukba került szerződés alapján a 24.hu.

Az Egy a Természettel Nonprofit Kft. nettó 5 milliárd forint értékben állapodott meg az Antenna Hungária Zrt.-vel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeihez és kísérő rendezvényeihez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatok ellátására, nettó 2,5 milliárd forint értékben pedig a Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás rendezvényszervezési feladatainak ellátására. A Semjén Zsolt szívének különösen kedves vadászati kiállítás összköltsége már több mint 67 milliárd forintnál jár.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes a 27. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállításon, 2020. február 13-án.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Szijjártó Péter tárcája február végén szintén az Antenna Hungária Zrt.-vel nettó 3 milliárd 66 millió forintos keresztszerződést kötött, melynek tárgya mindössze annyi: Rendezvényszervezési feladatok ellátása a Külgazdasági és Külügyminisztérium számára – II. ütem. A teljesítésigazolást viszont Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztos adhatja ki, és a megbízást is ő szignózta megrendelőként, tehát erről a rendezvényről lehet szó. A Planet Budapest fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Alvállalkozóként is kormányközeli cégek bukkannak fel a rendezvények körül: például a plakátkampányok lebonyolítójaként ismert Balásy Gyula három cége, illetve a Valton, melynek kisebbségi tulajdonosa a Rogán Antalhoz több szálon kötődő Bessenyei István. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.