Balesetveszélyessé váltak a hótól az erdei utak a Mecsekben

A nagy mennyiségű havas csapadék miatt a Mecsek magasan fekvő erdei útjain a közlekedés balesetveszélyessé vált - közölte a Mecsekerdő Zrt. az oldalán. A fák frissen kifakadt lombja, ágai a nedves hó súlya alatt megtörhetnek, továbbá a széllökések hatására akár egész fák is kifordulhatnak a földből a felázott talaj miatt.

Az erdőgazdaság szakemberei folyamatosan figyelik a séta- és turistautakat, erdészeti utakat, és szükség esetén intézkednek a megtisztításukról. Arra kérik a kirándulókat és a környéken lakókat, hogy a balesetek elkerüléséért egyelőre ne menjenek az erdőbe.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.