Koronavírus-számok Magyarországon 05.10.
Elhunytak + 91 Σ 28 693
Kórházban + 31 Σ 3 384
Fertőzöttek + 677 Σ 792 386
Tesztek + 10 552 Σ 5 538 792
Egyszer oltottak + 17 134 Σ 4 305 775

Dánia teljesen leáll az AstraZeneca használatával

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Dánia lesz az első ország, ahol minden korcsoportnál tartósan leállítják az AstraZeneca oltóanyagának használatát a vérrögképződéssel kapcsolatos aggodalmak miatt. A lépés miatt várhatóan lassul az oltás üteme az országban. A dán hatóságok átmenetileg a Johnson & Johnson vakcináját sem használják, szintén a vérrögképződéses esetek miatt.

Ugyanakkor  Soren Brostrom, a dán egészségügyi hatóság vezetője azért nem zárja ki, hogy a jövőben újra oltanak a vakcinával. Hozzátette, hogy ha Dánia rosszabb helyzetben lenne, és őket is érintette volna a járvány harmadik hulláma, akkor nem hezitálnának, hogy újra használják-e az AstraZenecát.  (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.