Elkezdték oltani a 16-18 éves krónikus betegeket a Heim Pál Gyermekkórházban

járvány
2021 április 14., 11:15

„A 16–18 év közötti krónikus betegeinket a kórházban már elkezdtük oltani, és várhatóan a következő időszakban a 12–16 év közötti gyerekekre is alkalmazható lesz nálunk a védőoltás” - mondta a Szabó László, a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet gyermekgyógyász professzora az M1-nek.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a koronavírus-járvány kezdete óta kijelölt ellátóhely a fertőzöttek számára, ahova koronavírussal vagy ahhoz kapcsolódó sokszervi gyulladással kerülnek be gyerekek.

Szabó László elmondása szerint az első és a második hullámban is vettek fel lázas betegség miatt gyerekeket, de akkor még a betegség ugyanúgy folyt le, mint bármilyen másik vírusfertőzés. A harmadik hullámban azonban már sokkal súlyosabb tüneteket produkálnak a betegek: a gyerekek egy részének vírusos tüdőgyulladása van, hármuknak lélegeztetőkészülékre is szükségük volt. A vírusfertőzés okozta sokszervi gyulladással ötven gyerek feküdt a Heim Pál kórházban, akiknek legalább a fele intenzív ellátást igényelt.

Szabó László abban bízik, nyáron már a teljes gyerekkorosztályt be fogják tudni oltani. (via hvg.hu)