Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Elkezdték oltani a 16-18 éves krónikus betegeket a Heim Pál Gyermekkórházban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„A 16–18 év közötti krónikus betegeinket a kórházban már elkezdtük oltani, és várhatóan a következő időszakban a 12–16 év közötti gyerekekre is alkalmazható lesz nálunk a védőoltás” - mondta a Szabó László, a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet gyermekgyógyász professzora az M1-nek.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a koronavírus-járvány kezdete óta kijelölt ellátóhely a fertőzöttek számára, ahova koronavírussal vagy ahhoz kapcsolódó sokszervi gyulladással kerülnek be gyerekek.

Szabó László elmondása szerint az első és a második hullámban is vettek fel lázas betegség miatt gyerekeket, de akkor még a betegség ugyanúgy folyt le, mint bármilyen másik vírusfertőzés. A harmadik hullámban azonban már sokkal súlyosabb tüneteket produkálnak a betegek: a gyerekek egy részének vírusos tüdőgyulladása van, hármuknak lélegeztetőkészülékre is szükségük volt. A vírusfertőzés okozta sokszervi gyulladással ötven gyerek feküdt a Heim Pál kórházban, akiknek legalább a fele intenzív ellátást igényelt.

Szabó László abban bízik, nyáron már a teljes gyerekkorosztályt be fogják tudni oltani. (via hvg.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.