Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Karácsony örül, hogy Orbán eltörölte a teraszdíjat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Miután szerdán a miniszterelnök bejelentette, hogy eltörli az önkormányzatoknak fizetendő teraszdíjakat, amikor a jövő héten újranyitnak a vendéglátóhelyek teraszai, Karácsony Gergely főpolgármester arról írt, hogy örülnek a döntésnek. 

Egyben emlékeztetett arra, hogy a főváros újranyitási programjában ez a lépés már február 8-án szerepelt. Emellett többek között a teraszszerzési lehetőségeket is kiterjesztenék, valamint a helyiségbérleti díjakat is elengednék 2021. december 31-ig.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó