Megvizsgáltak negyven 100 százalékos pamut terméket, hat műszálasnak bizonyult

Idén újra megvizsgálta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) laborja, hogy a 100 százalékos pamutként kínált textiltermékek összetétele tényleg olyan-e, mint amit a címkére írtak. Az eredmény: a 40 tesztelt termékből - fele-fele arányban voltak köztük ágy- és alsóneműk - 6 bizonyult műszálasnak. 2 lepedő teljes egészében  poliészterből volt, 2 további ágynemű részben viszkózból készült, 2 alsóruha pedig részben poliészterből.

Ez nem hangzik jól, de a tavalyi, ugyanilyen vizsgálat során még 12 termék volt kamupamut. 

Jó hír, hogy mind a 12 tesztelt gyerekágynemű és -ruha tényleg tiszta pamutból készült. 

Akik buktak, azokat a hatóság a valós összetétel feltüntetésére kötelezi.

(via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.