Koronavírus-számok Magyarországon 05.10.
Elhunytak + 91 Σ 28 693
Kórházban + 31 Σ 3 384
Fertőzöttek + 677 Σ 792 386
Tesztek + 10 552 Σ 5 538 792
Egyszer oltottak + 17 134 Σ 4 305 775

1,8 százalékkal esett vissza a német gazdaság az első negyedévben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A vezető német gazdaságelemző intézetek első becslései szerint 2021 első negyedévében 1,8 százalékkal eshetett vissza a német gazdaság a lezárások és más járványügyi korlátozások miatt.

Egymásra halmozott székek egy bezárt kávézó teraszán Stuttgartban, 2021. április 14-én.Fotó: BERND WEISSBROD/dpa Picture-Alliance via AFP

Mindezek alapján az elemzőintézetek lefele módosították előrejelzésüket a német GDP idén várható növekedéséről. Az év elején még 4,7 százalékos fellendülést jósoltak a tavalyi visszaesés után, ám most, hogy az első negyedévben ilyen komoly visszaesés volt, éves szinten 3,7 százalékra módosították növekedési előrejelzésüket.

A válság elhúzódásának azonban a jövő évi előrejelzésre már pozitív hatása volt, a korábban jósolt 2,7 százalékos növekedés helyett már 3,9 százalékost várnak 2022-re. (Via Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.