A hétvégén is fagyni fog

időjárás
2021 április 15., 13:26

A hétvégén még várható fagy, napközben néhol borús, máshol napsütéses idő várható jellemzően 10 fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Kajszibarackfákat melegítenek tüzekkel a fagy ellen védekezve egy Balatonvilágos közelében fekvő gyümölcsösben 2020. március 31-én
photo_camera Kajszibarackfákat melegítenek tüzekkel a fagy ellen védekezve egy Balatonvilágos közelében fekvő gyümölcsösben 2020. március 31-én Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Pénteken délelőtt még hosszabb időre kisüt a nap, utána erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, de számottevő csapadék nem várható, néhol lehet csak gyenge záporeső. A légmozgás élénk, erős lehet. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, elsősorban a szélcsendes nyugati tájakon, fagyzugos völgyekben lehet erősebb fagy. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is jellemzően felhős lesz az ég. Napközben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor. Hajnalban mínusz 3 és plusz 4, a délutáni órákban általában 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Dél felől egy összefüggőbb csapadéksáv érkezik, ami lassan észak felé helyeződik. Északkelet felé haladva valószínűbb kevesebb eső várható. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és 6, a csúcshőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, északkeleten lesz enyhébb az idő. (MTI)