Bankot venne Szlovéniában az OTP

A Reuters információi szerint az OTP ismét megpróbálja megszerezni az egyik legnagyobb szlovén pénzintézetet, a NOVA KBM-et, melyet pár éve már sikertelenül próbált felvásárolni. Akkor az Apollo magántőke alap szerezte meg a bank 80 százalékát 250 millió eurós vételáron. 

Ha létrejön a tranzakció, az azt jelentené, hogy az OTP 28,71 százalékos piaci részesedéssel a piac első számú szereplője lenne az országban, megelőzve a 24,7 százalékos piaci részesedésű NLB-t - írja a hvg.hu. Ezzel az OTP Magyarország és Bulgária mellett Szlovéniában is piacvezető lenne. 

A Reuters szerint 1 milliárd eurós üzletről van szó, ami azt jelenti, hogy ez lenne az OTP eddigi legnagyobb értékű vásárlása. A Nova KBM-nek 2075 alkalmazottja van, tavalyi nettó nyeresége 210 millió euró volt. A tárgyalások még nem zárultak le, az Apollo és a Nova KBM pedig egyelőre nem válaszoltak a hírügynökség megkeresésére.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.