Befogták a titokzatos vadállatot, kiderült, hogy csak egy croissant volt az

Szórakoztató véget ért egy állatügyi minidráma Lengyelországban. Az állatvédelmet azzal keresték meg, hogy egy szokatlan, furcsa állat bujkál egy fán Krakkóban - írja a BBC.

„Az emberek nem merik kinyitni az ablakaikat, mert attól félnek, bemegy a házukba” - mondta a telefonáló. 

A helyszínre érve hamar kiderült, hogy szó sincs se vadon élő madárról, se egzotikus hüllőről, csupán egy jobb sorsra érdemes croissant szorult a fa ágai közé.

A krakkói állatvédelmi hatóság arról írt Facebookon, hogy a telefonálót hiába kérték, hogy próbálja beazonosítani a titokzatos állatot, ami már két napja tanyázott a fán. A bejelentő azt mondta, olyan, mint egy „lagúna”, aztán beugrott neki, hogy valójában iguánára leguánra gondolt. 

Bár a szakemberek sejtették, hogy egy hüllő valószínűleg nem élhette túl a hűvös krakkói tavaszt, arra gondoltak, talán valaki a házi kedvencétől szabadult meg így. 

A szervezet nem vette rossz néven a megkeresést, és közölték, továbbra is várják a bejelentéseket, ha valaki úgy sejti, egy állat bajba került.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.