Gulyás Gergely szerint a korai iskolanyitást ellenző Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egy ellenzéki politikai szervezet

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Figyelőnek adott interjút, ebben többek közt arról beszélt, hogy 

  • legkésőbb májusban minden 18 évesnél idősebb ember megkaphatja a koronavírus elleni első oltást, 
  • május végére, június elejére vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz.
  • szerinte az egészségügy, az egyetemek és az infrastruktúra fejlesztése lesz a három nagy nyertese a Magyarországra érkező 15 ezer milliárd forintnyi európai uniós forrásnak.

A miniszter arra a felvetésre reagálva, hogy a Magyar Orvosi Kamara szerint nincs szakmai indoka a korai nyitásnak, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pedig azt mondja, ez a járvány negyedik hullámát hozhatja el, közölte: bár a Magyar Orvosi Kamarával „kicsit hektikus” a viszonyuk, most is egyetértenek abban, hogy a korlátozásokat csak megfontoltan és fokozatosan szabad megszüntetni.

Szerinte ugyanakkor 

a PDSZ-re, „különösen az elmúlt hónapok tapasztalataival felvértezve”, úgy érdemes tekinteni, mint egy „ellenzéki politikai szervezetre”, amely nem a pedagógusok érdekeit képviseli, hanem a kormányellenes politikai propaganda eszköze.

Gulyás arról is beszélt, hogy a jelenlegi tervek szerint valamennyi tagállam szabadon dönthet a keleti vakcinák elfogadásáról, így szerinte valószínűsíthető, hogy az EU-s igazolásnál a fertőzöttség mértékének és a viszonosságnak nagyobb jelentősége lesz. 

A jogállamisági kifogásokkal kapcsolatban azt mondta, ezek valójában politikai kifogások, amelyeket jogállamiként igyekeznek feltüntetni. 

Gulyás Gergely az egy év múlva esedékes országgyűlési választásokat megelőzően „minden eddigit felül- vagy inkább alulmúló” kampányra számít.
„A szélsőjobboldaltól a szélsőbaloldalig érő ellenzéki összefogás minden, a kormányzati munkában már leszerepelt vagy arra alkalmatlan erőt a zászlaja alá gyűjtött, és egyetlen dolog tartja össze: a kormánnyal szemben érzett gyűlölet” - mondta.

Arra a kérdésre, hogy a kormányoldal nem tart-e - legalább matematikailag - a közös ellenzéki listától, Gulyás Gergely úgy fogalmazott, „a politikai teljesítményüket összegezve: a nulla bármekkora szorzata nulla marad”.

(via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.