„Ha itt lenne a csodarabbi, gyorsan eltűnne a Covid!”

A csodarabbik útja az utóbbi években a haszid zsidóság zarándoklatainak kedvelt célpontja lett. A Tokaj-Hegyalján több olyan rabbi is élt, akiknek a helyiek – zsidók és keresztények egyaránt – különleges képességeket tulajdonítottak. Az egyikük, Sájele Bodrogkeresztúron élt a századfordulón. 2010 óta évről évre egyre többen jönnek el a halála évfordulója környékén, mert azt gondolják, hogy meggyógyítja őket vagy megoldja a problémáikat, ha imádkoznak a sírjánál. Mivel a kormányrendelet, ami a külföldi emberek beutazását szabályozza, kivételként tekint a vallási programra érkezőkre, szerdától a hét végéig idén is megtelik haszidokkal Bodrogkeresztúr.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.