Nyakuknál fogva vezették ki, és megverték a legénybúcsú társaság tagjait a biztonsági őrök Siófokon

A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a három biztonsági őrrel szemben, akik ahelyett, hogy megakadályozták volna a rendbontást, maguk bántalmaztak több férfit a siófoki Petőfi sétányon.

A vád szerint a legénybúcsút tartó társaság tagjai 2020 augusztusában az egyik siófoki szórakozóhelyen szóváltásba keveredtek egy másik társasággal, ezért a biztonsági őrként dolgozó 54, 25 és 21 éves vádlottak őket a nyakuknál fogva – úgynevezett fojtófogást alkalmazva – a sétányt határoló kordon irányába vezették, miközben egyiküket a legidősebb biztonsági őr többször is megütötte.

Ezután az egyik férfit a vádlottak olyan erővel löktek a kordonon kívülre, hogy attól a földre esett, majd ugyanezt a férfit az egyik biztonsági őr le is fejelte, amiért – az időközben helyszínre érkező társaival együtt – a vádlottak túlzottan agresszív fellépését szóvá tette. Az indulatok végképp elszabadultak, amikor a legfiatalabb biztonsági őr az összetömörült legénybúcsús társaságot meglökte: az emiatt kialakult dulakodás során a vádlottak az egyik férfit úgy megütötték és meglökték, hogy a földre esett, és eszméletét vesztette.

A vádlottakat később a helyszínre érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították, míg a földön eszméletlen állapotban fekvő férfihez – aki a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket és agyrázkódást szenvedett – a legénybúcsún résztvevő társai mentőt hívtak.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a legidősebb, büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó, két fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A sétányt határoló kordonnál történteket a térfigyelő kamera rögzítette.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.