Ráült a robogójára, megkéselte

bűnügy
2021 április 15., 08:10

Tavalyelőtt nyáron egy 20 éves férfi ismerőseivel beszélgetett egy XIII. kerületi ház udvarán, közben lehuppant egy ott álló robogóra. A motor tulajdonosa, a későbbi vádlott, aki testvérével érkezett, ennek nem örült.

Számon kérte a férfit, ebből szóváltás, majd verekedés lett. A robogó tulaja rátámadt a férfire, ököllel, illetve tenyérrel többször arcon ütötte. A végén már hárman verekedtek, a sértett testvére is bekapcsolódott az ütlegelésbe.

A testvérek együttes erővel kiszorították a vádlottat a társasház előtti járdára, ahol a vádlott ismét a sértettre támadt, ezért ismételten verekedés alakult ki a felek között, aminek során a vádlott a földre került.

A földre került vádlott ekkor elővett egy kést, és a hasán megvágta a sértettet. Ekkor a testvére felé fordult, amit kihasználva a vádlott a késsel két ízben őt is megvágta a hátán. A vádlott ezt követően felállt a földről, és a helyszínről elmenekült.

A hason szúrt sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, a testvére sérülései 8 napon belüliek voltak, de a támadott testtájékra, valamint az elkövetés eszközére figyelemmel, a súlyosabb sérülés lehetősége reális volt.

A vádlottal szemben a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki.