Angela Merkelt AstraZenecával oltották be

A német kancellár pénteken magkapta az első adag oltását koronavírus ellen. A szóvivője, Steffen Seibert posztolt is egy képet a Twitterre arról, hogy Angela Merkelt az AstraZeneca vakcinájával oltották be.

Merkel köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vesz az oltási kampányban, és beoltatja magát. Mivel a kancellár elmúlt már 60 éves, a német szabályok szerint is megkaphatja az oxfordi vakcinát. A 60 éven aluliaknak csak önkéntes alapon, orvosi mérlegelés alapján - ha nem áll fenn a vérrögképződés veszélye - adják be. 

Szintén az AstraZenecával oltották be pénteken Olaf Scholzot, a szociáldemokrata alkancellárt is. (SZ)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.