Orbán a multinacionális profitéhséggel és a baloldali hataloméhséggel szembeni harcáról beszélt

belföld
2021 április 16., 06:45

Hamarosan többen lesznek védettek, mint akik nem azok, mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. Ez úgy jött ki a miniszterelnöknek, hogy a 3 145 592 beoltotthoz hozzáadta azt a több mint 742 ezer embert, akik átestek a betegségen, vagy most regisztrált fertőzöttek.

Az iskolanyitás kapcsán beszélt erről Orbán. Azt mondta, azért döntöttek úgy, hogy csak az alsótagozatban nyitják meg az iskolai oktatást, mert ott még nincs osztálybontás a tanítási nap folyamán, az egész napot együtt töltik egy-egy csoportban a gyerekek. Itt azt említi, hogy több mint 10 ezer fertőzött van kórházban, közülük pedig 27-en kiskorúak. Két gyermek van lélegeztetőgépen.

Bár ez is kettővel több, mint ami kellene Orbán szerint, ám a honvédség fertőtlenítette az iskolákat, és ha azt akarjuk, hogy az élet újrainduljon, és a szülők dolgozhassanak, akkor ezt a lépést meg kellett tenni. A tanároknak pedig azt üzente, hogy „nagy szükség van a munkájukra, úgyhogy kérem őket, hogy segítsenek az országnak, hogy újra tudjuk indítani az életet.”

A pontos számok

Most is a rádióinterjúban ismertette a koronavírus-járvány friss adatait a miniszterelnök. Eszerint

  • 241 magyar halt meg a koronavírus miatt tegnap,
  • 9459 a kórházban kezeltek száma,
  • 1117 a lélegeztettek száma,
  • a beoltottak száma 3 145 592,
  • a második oltást több mint 1 300 000 ember kapta meg.

A következő hat hétben meg tudjuk duplázni a beoltottak számát Orbán Viktor szerint úgy is, hogy kiesett az oltási tervből közel félmillió Janssen vakcina. Bár a nyugati oltóanyagok hatósági igazolásait el szokták fogadni automatikusan, a Janssen esetében elrendelték, hogy ugyanolyan vizsgálat alá essen, mint a keleti vakcinák. A magyar hatóságok a teljes dokumentációt és a gyárat is megvizsgálnák, mielőtt elkezdenék a használatát.

És most forduljunk balra

Az interjú fennmaradó részében nagyobb részt a baloldallal foglalkozott a miniszterelnök. Kiderült, hogy ő még sehol nem látott olyat, mint ami Magyarországon folyik,

link Forrás

és az is, hogy sokakat vissza kell fognia, akik az oltásellenesek felelősségre vonását követelik.

link Forrás

Szerinte azért szaporodtak fel az oltásellenes hangok a baloldalon, mert a következő hat hétben, „ha sikerült végrehajtani az oltási tervet, akkor túl vagyunk az egészen.”

Addig is „nekünk egyszerre kell az oltási bizalmat elbizonytalanító multinacionális profitéhség ellen és a baloldal hataloméhségével szemben fellépnünk”, mondta, utalva a rivális gyógyszergyártókra is.