Orbán a multinacionális profitéhséggel és a baloldali hataloméhséggel szembeni harcáról beszélt

Hamarosan többen lesznek védettek, mint akik nem azok, mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. Ez úgy jött ki a miniszterelnöknek, hogy a 3 145 592 beoltotthoz hozzáadta azt a több mint 742 ezer embert, akik átestek a betegségen, vagy most regisztrált fertőzöttek. 

Az iskolanyitás kapcsán beszélt erről Orbán. Azt mondta, azért döntöttek úgy, hogy csak az alsótagozatban nyitják meg az iskolai oktatást, mert ott még nincs osztálybontás a tanítási nap folyamán, az egész napot együtt töltik egy-egy csoportban a gyerekek. Itt azt említi, hogy több mint 10 ezer fertőzött van kórházban, közülük pedig 27-en kiskorúak. Két gyermek van lélegeztetőgépen. 

Bár ez is kettővel több, mint ami kellene Orbán szerint, ám a honvédség fertőtlenítette az iskolákat, és ha azt akarjuk, hogy az élet újrainduljon, és a szülők dolgozhassanak, akkor ezt a lépést meg kellett tenni. A tanároknak pedig azt üzente, hogy „nagy szükség van a munkájukra, úgyhogy kérem őket, hogy segítsenek az országnak, hogy újra tudjuk indítani az életet.” 

A pontos számok

Most is a rádióinterjúban ismertette a koronavírus-járvány friss adatait a miniszterelnök. Eszerint

  • 241 magyar halt meg a koronavírus miatt tegnap,
  • 9459 a kórházban kezeltek száma,
  • 1117 a lélegeztettek száma,
  • a beoltottak száma  3 145 592,
  • a második oltást több mint 1 300 000 ember kapta meg.

A következő hat hétben meg tudjuk duplázni a beoltottak számát Orbán Viktor szerint úgy is, hogy kiesett az oltási tervből közel félmillió Janssen vakcina. Bár a nyugati oltóanyagok hatósági igazolásait el szokták fogadni automatikusan, a Janssen esetében elrendelték, hogy ugyanolyan vizsgálat alá essen, mint a keleti vakcinák. A magyar hatóságok a teljes dokumentációt és a gyárat is megvizsgálnák, mielőtt elkezdenék a használatát. 

És most forduljunk balra

Az interjú fennmaradó részében nagyobb részt a baloldallal foglalkozott a miniszterelnök. Kiderült, hogy ő még sehol nem látott olyat, mint ami Magyarországon folyik,

és az is, hogy sokakat vissza kell fognia, akik az oltásellenesek felelősségre vonását követelik.

Szerinte azért szaporodtak fel az oltásellenes hangok a baloldalon, mert a következő hat hétben, „ha sikerült végrehajtani az oltási tervet, akkor túl vagyunk az egészen.”

Addig is „nekünk egyszerre kell az oltási bizalmat elbizonytalanító multinacionális profitéhség ellen és a baloldal hataloméhségével szemben fellépnünk”, mondta, utalva a rivális gyógyszergyártókra is. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.