Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Orbán Viktor Facebook oldala szerint már 3,25 millió magyart beoltottak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Egy rövid, animált videót tett közzé a Facebook oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, vagy hát az azt kezelő kommunikációs munkatárs. Ezen a "vakcinométer" látható, amint azt jelzi, hogy már "3,250,000 honfitársunk beoltva". 

Szerdán a miniszterelnök azt mondta, a lazítás következő lépcsőfoka majd 3,5 millió beoltott után jöhet majd el. Ha ezt elérjük, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Akkor Orbán azzal számolt, hogy ezt a számot jövő hét közepe felé, kedden vagy szerdán érhetjük el. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó