Megemlékezést tartottak Törőcsik Mariról a Nemzeti Színház előtt

GYÁSZ
2021 április 18., 08:58

Megemlékezést tartottak a pénteken elhunyt Törőcsik Mariról a Nemzeti Színház előtt. A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréinál tartott megemlékezésen részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is.

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Törőcsik Mari péntek hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében hunyt el. Tavaly novemberben a Best magazinnak adott interjújában azt mondta:

„A gyerekeimért élek, ők tartanak életben. A színháztól már elbúcsúztam. Sokáig reménykedtem abban, hogy játszani fogok még a Nemzetiben. Hát nem. Vége. Befejeztem. Ez is elmúlt, mint sok minden más. De ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad. Szerettem nagyon, ha megtapsoltak. De vigyáznom kell, nehogy hörghurutot kapjak. A tüdőgyulladás nekem a véget jelentené. Filmben és színpadon sokszor meghaltam. Azt eljátszottam. Klinikai halott a valóságban voltam, de visszajöttem. Még itt vagyok, mert még mindig azt mondom: élni jó! Még akkor is, ha olykor szörnyű nehéz. Van egy óriási dolog az életben, ami mindig, a legrosszabb helyzetből is kimentett. Az, hogy szeretnek, és az, hogy én is szerethetek. Ehhez tartom magam. Élni kell, amíg Isten engedi. És örülni minden percnek.”

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA