Visszakerülhet a szántódpusztai majorság a tihanyi apátsághoz

Hamarosan tárgyalások indulhatnak arról, hogy a szántódpusztai majorság vagyonkezelői joga visszakerüljön a tihanyi apátsághoz, tudta meg a Magyar Nemzet Witzmann Mihály, a siófoki térség országgyűlési képviselőtől.

A Szántódpusztai Idegenforgalmi és Kulturális Központ jelenleg a keszthelyi Helikon Nonprofit Kft. tulajdonában áll, de korábban is apátság tulajdonát képezte, a rendszerváltás óta pedig többször is téma volt, hogy a majorságot a tihanyi bencés szerzetesek gondozására bíznák. 

„Szántódpuszta a Tihanyi Bencés Apátság történelmének a része, amit a főépületén elhelyezett márványtábla is hitelesít” – mondta Jeromos atya, aki szerint az apátság nem gazdasági lehetőségként fog tekinteni Szántódpusztára, hanem egy lehetőségként. 

Witzmann Mihály jelentősebb fejlesztéseket is ígért a majorságra: állagmegőrző beavatkozás vár az cselédházakra, terménytárolókra, uradalmi épületekre, kiskastélyra, csárdára, kápolnára, a piac- és a többi közösségi térre, és visszakerül a vagyonleltárba a híres Ádám-pince is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.