5000 levelet kapott Kásler Miklós, hogy hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot

lakhatás
2021 április 19., 17:10

Miután az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának kormánypárti többsége 2021. március 23-án elutasította a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó törvényjavaslatot, a Város Mindenkié csoport levélküldő kampánnyal próbálja elérni, hogy a kormány hosszabbítsa meg a moratóriumot. Az AVM felhívására három nap alatt eddig már több mint 5000 ember küldött levelet Kásler Miklósnak és Gulyás Gergelynek az aHang oldalon keresztül.

A lakhatási és hajléktalan érdekvédelmi csoport szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány nem tesz semmit a koronavírus-járvány hatására bajba jutott emberek lakhatási támogatására.

A jelenleg hatályban lévő téli kilakoltatási moratórium április végén lejár, így hamarosan ismét elkezdődhetnek a kilakoltatások. A járvány alatt bevételi forrásaiktól elesett emberek így elveszíthetik lakásukat, tömegek válhatnak hajléktalanná és kényszerülhetnek az eddig is zsúfolt hajléktalan-ellátó intézményekbe.

"Úgy gondoljuk, hogy a kilakoltatások elhalasztása nem elegendő megoldás, átfogó, országos lakásfenntartási és adósságcsökkentési támogatásra lenne szükség, de a járvány okozta súlyos egészségügyi és gazdasági krízishelyzetben a moratórium meghosszabítása minimum, amit a kormánynak a bajba jutott emberek megsegítésére tennie kell" - írja közleményében a csoport.