Egymilliárd dolláros jegyet állított ki az ausztrál légitársaság

külföld
2021 április 19., 04:57

Melbourne-ből Perthbe tervezett utazni Dave O'Neil ausztrál humorista, és bár extra lábteret foglalt a repülőre, így is meglepően drágának tűnt az út. A Qantas légitársaság ugyanis egymilliárd dolláros jegyet számlázott neki, amit azzal osztott meg a Twitteren, hogy szívesen kifizeti, bár kicsit sokallja.

Volt, aki azt tippelte, hogy véletlenül megnyomhatta „a teljes légitársaság megvásárlása” gombot, más pedig azt javasolta, inkább vágja le a lábát, az is olcsóbb. Végül persze kiderült, hogy a hiba a rendszerben volt: valójában 70 dollárt vontak le a kártyájáról, de még vizsgálják, miért jelenhetett meg a számlán irreálisan magas összeg.

link Forrás

A Qantas több mint egy év után éppen most indítja újra új-zélandi járatait, mivel hétfőtől karantén nélkül lehet utazni a két ország közt. Ez egyben azt jelenti, hogy több százan kapják vissza a munkájukat.

Április végére heti 400 járat érkezik majd Ausztráliából Aucklandbe, amire azért van lehetőségük, mert világszinten is kimagasló eredményességgel szorították vissza a járványt. Az intézkedés persze kockázatokat is hordoz.

photo_camera Fotó: SEBASTIAN KAHNERT/dpa Picture-Alliance via AFP

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök azt mondta, olyan találkozásokra számít a reptéren, mintha az Igazából szerelem jelenetei válnának valóra. (Daily Mail, Guardian)