Egymilliárd dolláros jegyet állított ki az ausztrál légitársaság

Melbourne-ből Perthbe tervezett utazni Dave O'Neil ausztrál humorista, és bár extra lábteret foglalt a repülőre, így is meglepően drágának tűnt az út. A Qantas légitársaság ugyanis egymilliárd dolláros jegyet számlázott neki, amit azzal osztott meg a Twitteren, hogy szívesen kifizeti, bár kicsit sokallja.

Volt, aki azt tippelte, hogy véletlenül megnyomhatta „a teljes légitársaság megvásárlása” gombot, más pedig azt javasolta, inkább vágja le a lábát, az is olcsóbb. Végül persze kiderült, hogy a hiba a rendszerben volt: valójában 70 dollárt vontak le a kártyájáról, de még vizsgálják, miért jelenhetett meg a számlán irreálisan magas összeg. 

A Qantas több mint egy év után éppen most indítja újra új-zélandi járatait, mivel hétfőtől karantén nélkül lehet utazni a két ország közt. Ez egyben azt jelenti, hogy több százan kapják vissza a munkájukat. 

Április végére heti 400 járat érkezik majd Ausztráliából Aucklandbe, amire azért van lehetőségük, mert világszinten is kimagasló eredményességgel szorították vissza a járványt. Az intézkedés persze kockázatokat is hordoz. 

Fotó: SEBASTIAN KAHNERT/dpa Picture-Alliance via AFP

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök azt mondta, olyan találkozásokra számít a reptéren, mintha az Igazából szerelem jelenetei válnának valóra. (Daily Mail, Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.