Elkapták a koronavírust egy amerikai állatkert vidrái

Pozitív lett a Georgia Aquarium vidráinak koronavírus-tesztje - írja az MTI. Az állatkert közlése szerint az állatoknál enyhe tüneteket észleltek, például tüsszögtek, folyt az orruk, köhögtek, és egy kicsit letargikusak voltak. Viszont várhatóan teljesen felgyógyulnak majd a betegségből. 

A vidrákat valószínűleg egy tüneteket nem mutató gondozó fertőzhette meg. Az állatok semmilyen közvetlen kapcsolatba nem kerültek és kerülnek a látogatókkal. Az állatkert nem közölte, pontosan hány egyedről van szó.

Ázsiai kiskarmú vidra és családjaFotó: SHOHEI IZUMI/The Yomiuri Shimbun via AFP

Az ázsiai kiskarmú vidrákat vagy törpevidrákat (Amblonyx cinereus) most nem láthatják az állatkert látogatói, külön gondoskodnak róluk az intézmény állategészségügyi szakemberei. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.