Fegyvereket nyomtató nácikat fogtak a Kanári-szigeteken

3D-nyomtatóval gyártott fegyvereket árult online pár gyanúsan nácinak tűnő ember Tenerifén - ez nem egy cyberpunk ponyva fülszövege, hanem egy hír a BBC-n. A bandát a spanyol rendőrség letartóztatta, kiérkezésükkor épp egy puska markolata készült a gépben. A fegyverek és alkatrészek mellett a rendőrök még pár sokkolót, egy machetét, valamint városi gerilla harcviselésről, terrorizmusról és fehér felsőbbrendűségről szóló irodalmat is találtak a műhelyben. 

A rajtaütés még szeptemberben történt, de egy bíró rendelete miatt csak most hozták nyilvánosságra. A műhely egy spanyol férfi tulajdona volt, aki egy idősotthonban dolgozik adminisztrátorként a Kanári-szigeteken.

A spanyol rendőrség azután indított nyomozást, hogy egy csoport fegyvereket és robbanószereket kezdett árulni az interneten. Innen visszakövetve találták meg a tenerifei műhelyt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.