4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhely térségében

Erős földrengés volt keddre virradó éjjel az alsó-ausztriai Wiener Neustadt, vagyis Bécsújhely térségében, a Bécsi-medence déli peremén, a magyar országhatártól 25 kilométerre.

Az APA osztrák hírügynökség a beszámolójában azt írta, a helyi meteorológiai és földtani szolgálat szerint 0 óra 57 perckor 4,3-as erősségű földrengést mértek.

Egyelőre épületekben keletkezett károkról nem érkeztek jelentések. Földmozgást az osztrák fővárosban, Bécsben, valamint az alsó-Ausztriai Sankt Pöltenben tapasztaltak.

Süle Bálint, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-nek azt mondta, a hét kilométeres mélységben keletkezett, 4,3-as magnitúdójú földrengést Magyarországon is érezni lehetett.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.