A Golden Globe exelnöke „rasszista gyűlöletcsoportnak” tartja a Black Lives Matter mozgalmat, áll a bál miatta

Ha lehetséges, még tovább romlott a Golden Globe-díjak és a gálát szervező Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének (HFPA) megítélése. A szervezet egyik volt elnöke, Philip Berk ugyanis egy olyan cikket továbbított emailben a tagoknak, amiben a Black Lives Matter mozgalmat „rasszista gyűlöletcsoportnak” nevezték.

A Los Angeles Times információi szerint Berk, akit 2011-ig nyolcszor választottak meg a szövetség elnökének, a Frontpagemag nevű szélsőjobboldali magazin egy cikkét küldte szét, amiben az említetteken túl azt is állítják, hogy a mozgalom azt a „faji háborút” hajtja végre, amit Charles Manson akart elkezdeni. Az emailre a HFPA jó néhány tagja elég dühösen reagált.

A HFPA ezután közleményben kért elnézést Berk leveléért, és azt írták, hogy a Berk által küldött cikkben szereplő állítások kizárólag a szerző nézeteit tükrözik, és a cikk semmilyen formában nem egyeztethető össze a HFPA nézeteivel és értékrendjével. Ezenkívül elítélik a rasszizmus, a megkülönböztetés és a gyűlöletbeszéd minden formáját, az ilyen nyelvezetet pedig elfogadhatatlannak tartják.

A 2021-as díjátadó.Fotó: -/AFP

A szövetséget számos kritika érte az elmúlt hónapokban egyrészt amiatt, hogy nincs egyetlen fekete tagja sem, másrészt amiatt, hogy a jelöléseik sem elég diverzek. És aztán még az idei gála nézettsége is katasztrofális volt. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó