Elefántok tapostak agyon egy orvvadászt

Hárman is megpróbáltak elmenekülni a vadőrök elől Afrika egyik legnagyobb vadrezervátumában, a Kruger Nemzeti Parkban szombaton. Miután az egyik embert elkapták, azt mondta a vadőröknek, hogy menekülés közben találkoztak egy elefántcsordával, hozzátéve, hogy szerinte egyik társa nem biztos, hogy megúszta.

Elefántok a Kruger Nemzeti ParkbanFotó: PATRICE CORREIA/Biosphoto via AFP

A vadőrök ezután meg is találták a férfit, akit halálra tapostak az állatok. A hatóságok még keresik a harmadik orvvadászt, aki a gyanú szerint társaival orrszarvúra vadászott a nemzeti parkban. (abc)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.